TEKNOLOGJI

Teknologji

Google dhe Facebook nisin konkurrencën e ashpër me Zoom: Cili do triumfojë?

Pas shpalljes së gjendjes së pandemisë, kur njerëzit u mbyllën në shtëpi dhe nisën takimet, konferencat dhe mësimin online, Zoom,…

Dështon testi, ilaçi remdesivir s’jep efekte te pacientët me koronavirus

Ilaçi remdesivir i përdorur kundër koronavirusit ka dështuar që ta kalojë testin e parë klinik. Pritjet ishin të mëdha se…

Krijohet një test “i lëvizshëm” në SHBA, zbulon COVID-19 në pesë minuta

Një kompani amerikane theksoi se kishte krijuar një pajisje “të lëvizshme”, e aftë për të verifikuar në pesë minuta nëse…

Apple prodhon 20 milionë maska për mjekët dhe infermierët

Apple ka zbuluar se ata tani kanë arritur të prodhojnë më shumë se 20 milionë maska për fytyrë për të…

Coronavirus, Google dhe Apple së bashku për gjurmimin e të infektuarve

Google dhe Apple kanë njoftuar një bashkëunim për një projekt për të gjurmuar të infektuarit me koronavirus, që mund të…