DOSSIER

Dossier

”Objektivi numër 1 i Eisenhower në Europë”, artikulli i L’Aurore (1953): Shqipëria vendi strategjik për të parandaluar politikën agresive të Bashkimit Sovjetik

“L’Aurore” ka botuar, të shtunën e 14 shkurtit 1953, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me strategjinë amerikane për të…

Intervista me minoritarin: Debatet me Lenka Çukon që i thashë na lejoni të ikim në Greqi, dy shefat e Sigurimit që më shpëtuan nga arrestimi dhe gabimi në kufi

Publikohen disa dokumenta arkivore të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Jashtme në Tiranë dhe Autoriteti për Informim…

“Çifti Roosevelt priti në Shtëpinë e Bardhë princeshat e Shqipërisë”, çfarë shkruante L’Intransigeant në vitin 1938

“L’Intransigeant” ka botuar, të mërkurën e 16 marsit 1938, në faqen n°10, një shkrim në lidhje me pritjen e motrave…

Shtypi francez më 1925-ën: Koncesionet e naftës në këmbim të njohjes së Shqipërisë, arsyet e konfliktit amerikano-shqiptar

Gjatë muajit shkurt të 1925, shtypi francez i ka dedikuar disa shkrime konfliktit amerikano-shqiptar në lidhje me akordimin e koncesioneve…

Tragjedia ajrore e 1 majit 1938 që “varrosi” hartën arkeologjike të Shqipërisë dhe dhuratat e dasmës së Mbretit Zog, i mori jetën dhe një ambasadori

Publikohet historia e panjohur të katastrofës ajrore të 1 majit 1938, kur avioni i linjës Tiranë-Brindizi-Romë, u rrëzua në afërsi…